понеділок, 17 березня 2008 р.

В Україні зростає кількість хворих на грип

В України кількість захворілих на грип та ГРВІ зросла у півтора рази у порівнянні з попереднім тижнем, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я. На сьогодні кількість хворих становить понад 35 тисяч осіб, з них майже половина – діти. Проте така цифра поки що не перевищує епідемічний поріг.

Міністерство відзначає, що на поточному тижні кількість хворих ймовірно зросте, адже українці повертаються на навчання та роботу після різдвяних свят.

Щоб застерегтися від грипу, медики радять приймати вітаміни та засоби підвищення імунітету і тепло одіягатися. Якщо ж вберегтися від вірусу не вдалося, одужати допоможуть народні ліки: чай із шипшини або липи з малиною, мед та лимони. Важливо пересидіти хворобу вдома, щоб запобігти виникненню ускладнень.


Оригінал статті тут

На мою думку, текст "новини" дуже сухий (ймовірно копі-пейст з прес-релізу), написаний задовгими, "зарозумілими" реченнями. Починається з речення про те, що епідемічний поріг не перевищено - то в чому ж тоді новина, якщо нічого не змінилося? В тексті зайві цифри та інформація (про контрольні міста, точна кількість хворих, і т. д.). Навряд чи багато людей знають, що таке синоцидальний вірус - термінологія зайва. Крім того, відсутня практична інформація - як вберегтися від хвороби, чим лікуватися.

Немає коментарів: